Со поставувањето декоративни фасадни елементи со акрилен премаз објектот се заштитува од губењето топлина во зима, додека во лето тие спречуваат затоплување на внатрешноста на објектот. Се аплицираат на надворешната страна на објектот, а во одредени ситуации и на внатрешната страна.

Висината на фасадните панели е 500mm. Должината е 2400mm.

Дебелината на фасадните панели е од: 50mm, 80mm и 100mm