Изработени се од експандиран полистирол (стиропор), и премачкани со специјален акрилен премаз кој е тврд но флексибилен, отпорен на влага и не се деформира. После поставувањето, доволно е само да се премачкаат со фасадна боја, за да го добијат конечниот лик по ваша желба.