Му даваат стилски изглед на вашиот објект. Се употребуваат како имитација на држачи на покривот, го подобрувааат изгледот на терасите и балконите. Со правилен избор на моделите и димензиите поткровните потпори можат целосно да го подобрат естетскиот изглед на објектот.